Business Innovation door Edith Borghuis

Lodewijk Dekker formuleerde mijn kernkwaliteiten/ talent best treffend.

  • Scenario denken
  • Hoogintelligentie is geen hoogbegaafdheid. Een vergissing die vaak gemaakt wordt (vaak door de wensgedachte van Hoogintelligenten) maar een combinatie van Hoogintelligentie en Hoogsensitief (klik voor boekje met uitleg)
  • Zeker en zelfbewust zijn

Ik hoor bijna elk bedrijf, elke goed getrainde of sociaal gevormde manager denken:

“Heel waardevol voor het huidige bedrijfsklimaat, aannemen!”
Deze werknemers zijn een welkome aanvulling. In de directe omgeving blijkt deze werknemer zeker te zijn van zichzelf, zelfbewust en (dus) geen angst te kennen. Binnen no-time scant ze haar nieuwe omgeving en weet “hoe de lijnen lopen”, ze weet na een week elke vraagstelling te toetsen aan de gestelde strategie en schuwt het niet om politieke-, technologische- en sociale ontwikkelingen hierin mee te wegen. Na deze analyse ziet ze verschillende oplossingsrichtingen met elk hun eigen voor-en nadelen, kosten, termijn van haalbaarheid en legt deze scenario’s voor aan de opdrachtgever.
Ze heeft geleerd de scenario’s op te leveren in 3 meest effiente scenario’s die tastbaar zijn voor de opdrachgever ( ze voelt goed aan dat andere mensen structuur en overzicht nodig hebben). Haar scenario’s zijn altijd duurzaam ingestoken, waarom zou je als bedrijf kiezen voor niet duurzaam beleid?

Ondertussen zoek ik actief naar een werkgever die wil groeien op een gezonde manier, die zijn bestaansrecht wil behouden op de lange termijn en die de “waarom-vraag” niet schuwt. Ben jij deze werkgever of heb je deze werkgever? Laat het me weten, ik kan niet wachten om kennis te maken om te kijken of er een klik is.

https://www.linkedin.com/in/edithborghuis/